Proper Groep Lelystad

Noordersluisweg 58
Postbus 2215
8203 AE Lelystad

T (0320) 258 500
F (0320) 258 550

Kakkerlakken

In Nederland komen minstens 6 soorten kakkerlakken voor: de Amerikaanse, Australische, Bruinband, Oosterse, Surinaamse en de Duitse kakkerlak. Deze laatste is de meest voorkomende soort in Nederland en zullen we dus ook het vaakst aantreffen.

Verspreiding
De Duitse kakkerlak soort komt onder meer voor in woningen, kantoren, bakkerijen, horecabedrijven, supermarkten, ziekenhuizen en scholen. Door verhuizingen en transporten kunnen niet alleen de kakkerlakken een gebouw in worden gebracht maar kunnen de dieren en/of de eipakketten juist mee naar huis worden genomen. Eenmaal binnengebracht vermenigvuldigd de kakkerlak zich snel en kan zo een plaag vormen. De Kakkerlak kan van een bolletje vet dagen leven. Ze kunnen allerlei ziekteverwekkende organismen in zich dragen en daarmee het voedsel besmetten. Ook veroorzaken ze allergieën.


 


Bestrijding
Proper Groep Lelystad bestrijdt kakkerlakken volgens een in de praktijk getoetste planmatige aanpak. Eerst wordt bekeken welke soort het betreft en welke aard en omvang de plaag heeft. Hierna wordt een bestrijdingsplan opgesteld. Na overleg met de klant wordt met een inspectieprogramma met behulp van Lijmvallen (die geen gif bevatten) en eventuele bestrijding de aanwezigheid van kakkerlakken tot op een aanvaardbaar minimum gehouden.