Proper Groep Lelystad

Noordersluisweg 58
Postbus 2215
8203 AE Lelystad

T (0320) 258 500
F (0320) 258 550

Motten

De term motten wordt gebruikt voor een groot aantal kleine vlindertjes die op het eerste gezicht veel op elkaar lijken. Sommige van deze soorten leven binnenshuis. De motten zelf kunnen overal in huis rondvliegen, maar de larven bevinden zich op meer specifieke plekken.

Voedingsmethoden van de mot
De larven voeden zich met dierlijk weefsel, zoals wol, maar bijvoorbeeld ook opgezette dieren. Het in de zon leggen of bevriezen van de kleding wordt vaak geadviseerd als bestrijding. Een andere groep motten leeft van onze voedselvoorraad. De Vruchtmot is bijvoorbeeld een soort die vaak wordt aangeboden ter determinatie bij de dienst ongediertebestrijding. De larve leeft o.a. van zetmeelhoudende producten, noten en gedroogde vruchten. Kijk de voorraad goed door en gooi twijfelachtige verpakkingen weg! Sommige larven kruipen voor het verpoppen naar warme plekken, zoals kieren en naden van het keukenplafond.

Bestrijding
Proper Groep Lelystad bestrijdt de motten volgens de laatste wetenschappelijke en milieuhygiënische inzichten. Na een uitgebreide inspectie wordt met gebruik van effectieve, in Nederland toegelaten bestrijdingsmiddelen, een eind gemaakt aan de heersende overlast.